Installere NRK Nettradio på Windows PC


Soh… Første gang jeg skriver på denne bloggen. Siden det er det første innlegget kan jeg like godt lage en liten veileder for hvordan en installerer NRK Nettradio miniprogram på en Windows PC.

Du trenger å laste ned to programmer, det ene er .NET 1.1 fra Microsoft:
http://www.microsoft.com/downloads/nb-no/details.aspx?familyid=262d25e3-f589-4842-8157-034d1e7cf3a3&displaylang=no

Det andre er NRK sitt nettradio-program:
http://nl.nrk.no/nettradio/NRK_Nettradio.msi

1067694
Til å begynne med må du installere dotnetfx.exe (.NET 1.1)

1067700
Etter installasjon vil Windows 7 si i fra om at .NET 1.1 ikke er kompatibelt med Windows. Trykk på «Kjør program» (det fungerer helt fint likevel, det er bare Microsoft som er rar. Programmet kommer fra dem men er ikke kompatibelt med deres OS. Hmh. Merkelige greier…)

Så langt er .NET 1.1 installert. Det må til for at NRK Nettradio programmet skal fungere. Neste skritt er å installere NRK Nettradio. Dobbeltklikk på det – det er nok så rett frem å installere det programmet. Når det er ferdig installert må du gå på Start –> programmer –> NRK Nettradio og HØYREKLIKKE på programmet, velg «Kjør som Administrator», første gangen du kjører det. Ganske enkelt fordi NRK Nettradio må oppdateres, det kan det ikke hvis du ikke kjører det på den måten.
1067718

Første gangen du kjører programmet hører du en person som sier at NRK sin nettstrøm er forandret, du må gå på NRK sine nettsider for å finne de nye nettstrømmene. Programmet oppdaterer seg selv automatisk og spør om du vil starte programmet på ny (omstart). Ja, det vil du!

1067725
Og det er det. Hvis du klikker på «ikon-pilen», så kan du gjøre så NRK Nettradio-programmet er synlig ved klokken hele tiden så er det lettere å bytte kanal med noen museklikk.

1067727
1067728
Det er også lurt å gå på innstillinger og skru av autostart, så slipper du at programmet starter hver gang Windows starter opp.

Det var det. Dette er et ypperlig program fra NRK! En stor takk til NRK for jobben de har gjort med det programmet! Skulle ønske de laget fler programmer til oss Windows-brukere. Men dette er i alle fall kjekt. :)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: