Er sex kjærlighet?

Love-Wallpaper

 

 

I går pratet jeg med en venninne som lurte på hva det var for feil på menn, menn blir overkåte innimellom. “Hmmm… Det var da et vrient tema…”, tenkte jeg først, uten helt å forstå hva hun siktet til. Hun forklarte videre at helt siden hun er blitt singel (hun gjorde det slutt med eksen sin over nyttår, hun ville ikke ødelegge julen på den måten) så har hun blitt kontaktet av forskjellige menn, venner og bekjente, som lurer på om hun trenger en pulevenn. Hun får seksuelle meldinger innimellom, uten å ha lagt opp til det.

Men er det så rart? Vi har lagt opp til et samfunn der sex er blitt noe annet enn en del av kjærligheten. Trekant, NRKs nye sexopplysingsprogram, prater kun om det tekniske, ikke om følelser. Sex er blitt litt som penger, har du mye av det så betyr det at du er populær, at folk bryr seg om deg, har du lite av det så betyr det at du ikke er elsket.

Men sex uten følelser blir veldig tomt. Om en forsøker å bilde seg inn aldri så meget at det bare er onani som man gjennomfør med venner som er godt, så blir det likevel ikke mer enn noe teknisk en gjennomfører. De følelsene som er når en gjør det sammen med en som man har følelser for gjør at noe som ellers vil kunne være ganske enkelt blir en enorm opplevelse – sammen.

Jeg hadde en venninne som var veldig seksuelt aktiv. Hun og jeg pratet om sex og jeg forklarte henne at om hun synes at de ting hun gjør er utrolige så skal hun bare vente til hun finner en hun elsker. Det hun opplever nå vil blekne i forhold. Hun lo ikke bort det, men hvordan skulle hun ta det når jeg pratet om noe hun ikke hadde opplevd?
Vel, noen år senere var hun sammen med en fantastisk fyr, en tvers igjennom god person som har tatt det gode med det onde. Hun ringte meg en kveld helt ut av det blå, uten at vi hadde snakket sammen på lenge (over et år), bare for å si, “Andreas, åh, vet du hva? Du hadde rett, det er noe helt annet å ha sex sammen med en du elsker, det er så mye sterkere”.

Sex i seg er ikke kjærlighet. På samme måte som et kyss ikke er kjærlighet. Et kyss fra noen du ikke har noen følelser for kan være en god opplevelse, men et kyss fra en du elsker er mer enn bare to tunger som møtes…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: