Vepsen – et alternativ til SOS Rasisme

vepsen-logo

 

I dag kom jeg over denne siden, http://vepsen.org/, som skriver på sin infoside:

 

“Vepsens formål er å drive gravende journalistikk om voldelige, rasistiske, totalitære eller hatefulle og antidemokratiske miljøer og grupper.”

 

Nettstedet tar til orde mot så vel politisk ekstremisme så vel som religiøs ekstremisme. Til forskjell fra andre nettsteder er disse altså ikke redde for å sette søkelys på alle anti-demokratiske bevegelser, det være seg høyreekstreme eller religiøse ekstremister.

De skriver om demonstrasjonen som er varslet nå på fredag den 20de gjennom facebook:

 

“Etter det Vepsen kjenner til er mannen bak demonstrasjonssøknaden en kjent, tidligere småkriminell som senere har blitt tilhenger av en svært ytterliggående form for islamisme. Mannen er nært knyttet til en tidligere sikringsdømt skikkelse fra gjengmiljøene, som også har kommet med ekstreme uttalelser og er straffedømt for forhold som kan knyttes til hans synspunkter. En tredje person i dette miljøet har også kommet med svært ekstreme uttalelser, og blant annet tatt til orde for at homofile bør drepes.”

kilde: http://vepsen.org/2012/01/ekstremister-bak-demonstrasjon/

 

Henrik Lunde, som er kjent som den som kartla det høyreekstreme miljøet på 90-tallet, er styreleder for foreningen “Vepsen”. Dette ser ut som en forening/bevegelse som kjemper for de demokratiske verdier som for meg er viktige verdier, toleranse, aksept, forståelse, respekt for hverandres uliket, fellesskap i demokratiske verdier.

Jeg opplever det som heller sjeldent at noen setter søkelys på så vel den ekstreme høyresiden så vel som den ekstreme venstresiden, evt. ekstreme kristne så vel som ekstreme muslimer.

Et gledelig funn! :)

Reklamer

3 kommentarer

  1. Helt enig. Dette var gledelig. Jeg har sansen for Henrik Lunde. Jeg har lest en del av han tidligere. Her skal jeg lese mer.

    • Helt klart en fin side. Ser ut som de er velinformert på alle hold og kanter. Og jeg setter så pris på at de ikke lar noen ekstreme elementer få slippe unna. Man skal være tolerant, men man skal ikke være tolerant mot intoleransen.

  2. Helt enig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: