Renhets-myten

 

Renhetets-myten er en god dokumentar som kom ut i fjor. Den handler om en konservativ bevegelse borte i Sambandsstatene som fremmer en holdning om at ungdommer (først og fremst jenter) skal holde seg “rene” frem til de gifter seg. Med andre ord, ikke ha samleie før de er gift.

Ironisk nok er det den samme gjengen som har slike holdninger, både der borte og her hjemme, som skriker opp om hvor grusomme slike som Taliban er mot kvinner… Men deres egne holdninger er jo ikke meget bedre.

I Sambandsstatene finnes det bevegelser der jenter, når de er små, sverger sin møydom til sin far og den skal være hans å gi bort til en fremtidig ektemann!

Heller enn å lære ungdom på skolene om prevensjonsmidler, om kondom, om p-piller og andre prevensjonsmidler (femidom, spiral, pessar, osv) så får barna lære seg om å være fraholdende fra sex.

En strålende dokumentar fra landet som kriger rundt om i verden “for å spre demokrati og frihet”. Den gir en en del å grunne på og til ettertanke. Har du ikke sett den så anbefales den.

Den kan sees her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: