Hat er et sterkt ord

 

Men hat er akkurat det jeg føler for krig. Jeg hater krig noe så enormt. Jeg er villig til å gjøre hva som helst for å få en slutt på alle kriger, for å få en fremtid der det ikke finnes noen kriger mer.

Gjør meg en tjeneste. Se de to første minuttene av videoen over. Takk.

4 kommentarer

 1. For en fantastisk video! Og for en fantastisk mann! Så herlig å se da han rev av seg medaljene… Og historiene hans fikk meg til å gråte.

  Jeg avskyr USA og hele deres syn på krig. Deres måte å hedre disse soldatene som kriger og dreper. Jeg blir kvalm av hele det landet der….

  • Helt klart tøft av han å stå frem på den måten om de ting han har vært med på. Man har gått over fra innkalling, slik det var under Vietnam-krigen, til «frivillig» tjenestegjøring. På den måten er det ingen som føler at folk er uskyldig dratt med i noe men de føler heller at dette er noe disse personene selv har valgt og selv får ta konsekvensene av. Det gjør det mye lettere å unngå kritikk i media.
   Men de som lar seg «draftes» gjør det sjelden fordi de brenner for å «kjempe for landet sitt» eller «kjempe for fred og demokrati for andre». De fleste som lar seg «drafte» gjør det fordi de står uten arbeide, har dårlig råd, står i gjeld…
   På den måten slipper man unna enda mer kritikk, dette er ikke mellomklassen eller overklassens barn som blir syke og dårlige av krig eller som drepes i krig, dette er de fattigste sine barn som drepes i krig. De som ingen stemme har å rope opp med, de som ingen lytter til når de gråter i smerte.

   Hvis du stryker «USA», så er jeg helt enig med deg. For meg er krig unødvendig. Krig er, sett ned på detaljnivå, det at en soldat tar seg inn i huset til noen og dreper, voldtar, for på den måten å oppnå «fred».
   Slik oppnår man ikke fred. Fred oppnår man ved å legge ned våpnene og slutte med dreping, slutte med overgrep, slutte med voldtekter, slutte med tortur. Da blir det fred.

   Alt annet av konflikter, alle andre uenigheter, kan man løse gjennom samtaler, ved å prate med hverandre.

 2. Heisann igjen :)

  Jeg vil bare takke deg for den fine gesten jeg fikk i posten!! Tuusen takk!
  Måtte le litt for meg selv da jeg leste tittlene, ikke værst at du husket dette! ;)
  Gleder meg til å starte å lese dem, tror nesten jeg må skippe den boka jeg leser nå for å starte på disse istedet!
  Det var ivertfall veldig koselig, og ikke minst rørendes å lese brevet :)

  Takk!!:D

 3. Fy satan. Jag vet inte vad annars att säga…

  Jag är superimponerad av någon som vågar stå upp för sin historia och berätta den, oavsett hur eländig den är. Men, fy satan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: