Hvorfor er voldtekt ille?

Voldtekt er nå blitt reklame…dolce-gabanna

Et farlig spørsmål som må misforstås korrekt. Jeg spør ikke, “er voldtekt ille”, det er noe vi alle vet at det er. Spørsmålet mitt er –hvorfor- er det ille? Hvis en mor anstrenger seg og legger ned mye tid i å lage noe godt som gutten på 12 nekter å spise, hun har vært gjennom mye stress og mister besinnelsen og tar en skje og tvinger i han maten/kaken eller hva hun har laget. Det er, i de fleste tilfeller, ikke noe som skaper traumaer. Det er ingen god opplevelse for gutten, men det er ikke slik at han sitter på rommet sitt og gråter i etterkant i frykt for å se moren eller noen kvinne igjen.

Hvis en mann derimot putter noe annet i munnen på gutten så gjør det noe med gutten. Hvorfor? Hva er det som skjer? Hva er det som gjør at (seksuelle) overgrep og voldtekt setter slike spor mens andre typer overgrep ikke gjør det?

Det er tydelig at det er noe mer som er knyttet til kjønn enn bare en kroppsdel som alle andre kroppsdeler. Det er noe ved kjønn som berører oss langt inn i sjelen, som kan sette dype spor og skape sår og arr som aldri leges (helt). Men som også kan gi oss en enorm glede, lykke, som kan gi oss noe ord og materielle ting ikke kan.

Onanering, å bare onanere uten å tenke på noe seksuelt, fungerer ikke. I mens du onanerer, prøv å tenke på matvarer, på hva som er godt å lage, på hva du har i kjøleskapet, i matskapet, prøv å tenke på flekker i takket, prøv å tenke på alt mulig som ikke har noe med det seksuelle å gjøre. Så lenge man gjør det vil også selve onaneringen bare være en mekanisk og tom handling. Den fører ikke til noe som helst. Kroppen vil etter hvert reagere motsatt av den en ønsker at den skal.

Hvis det bare var det at noen var voldelig som var traumatisk så ville det ha vært like ille hvis noen brøt seg inn i huset mens en sov på natten og plutselig sto over en og tvangsforet en med spiseskjeer med kattemat, som at noen plutselig voldtok en.

Men som sagt, det er noe mer som skjer ved voldtekt som ikke skjer ved andre typer overgrep.

Av samme grunn oppleves det som sårende å bli lyvd til for at man skal havne i seng med noen. Å bli sviktet. Utnyttet.

Hvis kjønn bare er enda en kroppsdel på lik linje med alle andre kroppsdeler så ville voldtekt ikke vært verre enn når noen “tvangsklemmer” en annen person.

Men kjønn berører oss altså på langt andre måter enn våre andre kroppsdeler gjør. Vi legger en annen type følelse i kjønnet vårt enn vi gjør i andre kroppsdeler.

Vi trenger heller ikke fortelle noen at voldtekt er ille, de fleste vet det helt instinktivt.

Vi vet også at prostituerte, selv om de rent hypotetisk bare hadde snille og hyggelige kunder, ødelegges av å ligge med forskjellige personer over tid.

Det er også mange jenter/kvinner som ikke vil ligge på første daten. Grunnen er ganske enkel den at mange ønsker å oppleve følelser, føle noe, for den de ligger med og ikke bare gjøre en mekanisk greie. Problemet er nemlig, som nevnt over (med onaneringen som eksempel), at hvis sex bare blir en mekanisk handling uten noen følelser bak så kan den bli like tom som det å tenke på matvarene i kjøleskapet, som det å telle flekker i taket. Da gjør ikke sex noe med en lenger. Ingen opphisselse, ingen følelser, ingenting.

Hvis det var slik at sex bare var et naturlig instinkt uten noe mer enn forplanting som mål så ville vi ha kunnet ha sex med hvem som helst. Til og med våre foreldre.

For de fleste av oss, de av oss som ikke er seksuelt forstyrret, så er tanken på sex med foreldre ekkel. Heh, selv som voksne så kan bare tanken på at foreldre har sex være ekkel! :P
Likevel elsker jo de fleste av oss foreldrene våre?

Når det gjelder utroskap så kan grensen være diffus for mange. Er det utroskap hvis han danser med en annen jente? Hva hvis han kysser henne? Men et sted vet vi alle at grensen er krysset, være seg det er han eller hun som gjør det, det å ha sex med andre.

Sex har en bestemt og viktig funksjon ut over bare det å sette kropper i bevegelse og skape friksjonsvarme. Den binder mennesker sammen, være seg man liker det eller ei. Eller den sårer og ødelegger.

Så hvorfor er voldtekt ille? Fordi de følelsene som er knyttet til sex ødelegges, skades.

Tror du sex bare er en mekanisk handling? Så prøv da, som sagt, neste gang du onanerer å tenke på noe annet. Tenk på fargene på veggene, hvilke farger hadde det vært fint å male veggene i? Hvilke farger hadde det vært fint å blande? Hvilke mønstre ville det vært fint å ha på gardinene i vinduet?

Det skal noe mer til for at sex skal fungere enn bare en mekanisk handling. Det må følelser til.

Disse følelsene har i lange tider vært like viktige for henne som for han. For henne for at hun har trengt noen som hentet inn mat og materiale til klær, som skapte varme, som ga den tryggheten. For han for han trengte noen som passet på barnet i mens han var ute og ordnet med mat, med de ting som de trengte for å kunne leve.

Slik er det ikke lenger. Kvinnen er ikke avhengig av mannen til å kunne bringe mat, klær, møbler og annet hjem til henne. Det klarer hun selv. Mannen derimot, er mer avhengig enn noensinne før av henne for å kunne få barn, for at barna skal få en god oppvekst. Likevel er det mange, mange menn som har et ødelagt forhold til kjærligheten. Selv om man skulle tro det ville være omvendt i disse dager? Jeg tror mange menn blir ødelagte i sin oppvekst i forhold til porno og i forhold til hvordan de blir opplært ellers at kjærligheten fungerer.

Jeg tror kjærligheten spiller en veldig viktig rolle for oss mennesker. Det være seg den er noe åndelig eller den er et rent naturlig instinkt. Den er en viktig side ved oss mennesker.

Uten blir vi ødelagte.

2 kommentarer

 1. Heisann!

  Jeg bare lurte på om du har fått noen av mailene mine, eller om det er min mail som er totalt klikk.. Fikk beskjen en stund etter jeg sendte det første svaret att det var feil med sendingen så den ikke ble sendt. Så prøvde jeg å sende en til, så er usikker på om den har kommet fram eller ei. Viste ikke om et annet sted å spørre enn her :P

  Håper du har det bra!! :)

  Klem AnnJ

 2. Visst är det en kränkning att binda fast ett barn, tvinga upp munnen på barnet och med tvång, ösa in mat. Men jag instämmer i, att det naturligtvis inte är en lika stor kränkning som en barnvåldtäkt eller våldtäkt mot en man eller kvinna.

  För både kvinnors och män del, innebär en våldtäkt en kränkning av den kroppsliga integriteten precis som om någon tvingar in mat i din mun, mot din vilja. Men det sexuella är något privat, våra «private parts» som de flesta av oss inte vill dela med någon som vi inte själva har valt.

  För kvinnors del, handlar det också om risken för att bli gravid med en våldtäktsman och ett ansvar för ett litet barn, för resten av livet med alla de konsekvenser, inte minst ekonomiskt, som det medför. Samt risken för könssjukdomar.

  En manlig vän som sextjatade på sin kvinna sa en gång: «Jamen jag fattar ju att hon inte vill ställa upp och att det är hennes kropp som jag skall «göra något med». Det är ju jag som skall «komma in» i hennes kropp och inte hon som skall «komma in» i min kropp.»

  Jag tror att detta är ganska talande. Att ta emot en annan människas tunga i sin mun, en annan människas könsorgan i sin mun, en annan människas könsorgan i sin kropp, är något som många människor inte ser lätt på. Prostituerade vägrar ju tex ofta tungkyssar – det blir för intimt och förknippas kanske med känslor för dem.

  Att en våldtäktsman våldsonanerar i en kvinnas eller mans mun eller kropp, innebär ju att våldtäktsmannen använder och utnyttjar denna människas kropp för sin egen sexuella tillfredsställelse, som en form av spermaslask/runkdocka.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: